Picture
Ești bogat? Crezi că bogăţia materială duce la sfinţenie? Crezi că dacă eşti corect în afaceri şi-ţi merge bine eşti mai sfânt? Crezi că dacă ai o casă, o fermă, o maşină şi un cont bancar valoros trăieşti cu evlavie? Crezi că dacă te trezeşti dimineaţa devreme şi trudeşti până seara târziu pentru a strânge bunuri pentru familia ta dai dovada de sfinţenie?
Învăţăturile false printre creştinii din vremea noastră i-au împins pe mulţi spre un stil de viaţă necumpătat şi păcătos. Mulţi spun că, dacă nu ne străduim din toate puterile să strângem bunuri şi bani pentru folosul propriu, suntem necredincioşi.


Această învăţătură falsă îi împinge pe oameni să îşi asigure mai întâi un trai de viaţă confortabil decât să facă ceva cu adevărat folositor împărăţiei lui Dumnezeu. Desigur, avem responsabilitatea de a asigura hrana şi cele necesare familiei noastre, dar Isus ne aminteşte că Dumnezeu Tatăl ne va purta de grijă. Satan s-ar bucura să-i facă pe toţi creştinii să cadă în această capcană a traiului egocentric şi a atenţiei puse doar pe câştigul material. Unde sunt vremurile când familiile creştine închegau relaţii vizitând vecinii sau o altă familie din biserică în loc să muncească până seara târziu ca acum, pentru susţinerea unui trai cât mai comod? Dacă preferăm mai degrabă să construim hambare, să reparăm maşini sau să ridicăm vilă după vilă în loc să-L facem cunoscut pe Isus vecinilor, ne-am depărtat de la adevăr. Pasajul biblic de astăzi ne îndeamnă să ne ferim de cei care cred că agonisirea de bunuri materiale înseamnă evlavie.
Evlavie înseamnă să fii mulţumit cu ceea ce ai; să fii mulţumit că ai ce mânca şi cu ce te îmbrăca. Evlavie înseamnă să fugi de bogăţiile lumii acesteia şi de câştigul material şi apoi, cu o inimă sinceră, să cauţi neprihănirea.




Leave a Reply.