Picture
Când vorbim despre facerea pâinilor trebuie să admitem că este nevoie de multă muncă aici. Mai întâi, pământul trebuie arat şi discuit. Grâul este semănat şi apoi secerat, treierat şi pus în cămări. Apoi, grâul este măcinat ca să se facă făina. Ingredientele pâinii sunt amestecate împreună şi se adaugă drojdie. Aluatul creşte în forme care sunt puse în cuptor şi astfel rezultă pâinea. Pâinea este unul din alimentele de bază ale omului.


Avem nevoie de pâine spirituală pentru a ne hrăni şi a întreţine viaţa spirituală. Hristos spune că El este acea pâine. într-un sens spiritual, trebuie să-L mâncăm pe Isus. Aceasta înseamnă să crezi în El şi să-L asculţi. Iudeii s-au întrebat: „Cum poate Omul acesta să ne dea trupul Lui să-L mâncăm?". Ei nu au înţeles deoarece nu au putut pricepe sensul spiritual al cuvintelor lui Isus.

Într-o zi, înainte de convertirea lui Menno Simons, acesta oferea pâine celor ce veneau să se împărtăşească. A scăpat o bucăţică de pâine, şi un şoarece a fugit cu ea şi a mâncat-o. S-a întrebat în sine dacă acel şoarece va avea viaţă veşnică. Nu, nu putea avea. Aceasta l-a ajutat să înţeleagă că a mânca trupul lui Isus înseamnă a crede în El, din toată inima. Versetul 63 din pasajul biblic de astăzi clarifică lucrurile: „Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă.".

Dumnezeu a lucrat mult ca să ne dăruiască nouă pâinea spirituală. Din grădina Edenului, până în vremea lui Noe, apoi a lui Avraam, Isaac. lacov, losif, a copiilor lui Israel şi a prorocilor, Dumnezeu i-a îndreptat pe oameni spre Mesia. în cele din urmă, a veni Hristos, datorită dragostei lui Dumnezeu pentru lumea pierdută. Hristos a murit, Şi-a vărsat sângele şi mijloceşte acum pentru noi. Aceasta este pâinea noastră cea bună, hrănitoare şi vie, care S-a coborât din cer. Mănâncă pe săturate. 




Leave a Reply.