Picture
Un bancher spaniol avea două case de bani. La una dintre acestea umbla nimai când avea nevoie de sume mari. Pentru această casă de bani avea două chei. De mai multe zile îi lipsea una di chei și nu o gasea deloc. Într-una din zile avu nevoie de o sumă mai mare de bani. Spre marea lui mirare, casierul a găsit cheia în ușa casei de bani. A chemat imediat de bancher și, când au deschis ușa, au găsi înăuntru un om mort, care era în serviciul băncii. 
Ce se întâmplase? Omul acela furase cheia ca să poată lua din bani. După ce a deschis ușa casei de bani, care era mare, a intrat înăuntru, iar ușa s-a închis singură după el. Astfel, omul acela a murit de foame în mijlocul bogățiilor pe care a vrut să le fure. Ele nu i-au dat viața, ci i-au luat-o. 

Iubirea de bani este una din marile surse ale răului. Iubirea de bani duce la invidie, certuri, furturi, necinste, necumpătare, părăsirea lui Dumnezeu, egoism, fraudă, delapidare, rătăcire de la credință etc. Să ne gândim la durerile care însoțesc lăcomia după avuții! Exemplul de astăzi poate vorbi mult conștiințelor noastre. Să ne lăsăm atenționați și să ne îndreptăm spre adevăratele bogății ale credinței! 



Leave a Reply.